Bennett: Het is de Bijbel die Amerika aan Israël bindt

Het zijn niet de gemeen­schappelijke morele en demo­cratische waarden die Amerika en de Joodse Staat in eeuwige vriendschap verbinden, het is de Bijbel, zei premier Naftali Bennett deze week in een toespraak ter gelegenheid van Amerika’s 245ste Onaf­hanke­lijk­heids­dag.

Door Redactie Israel Today |

In zijn toespraak in de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem verklaarde Bennett:
‘Iedereen die de Amerikaanse geschiedenis heeft gelezen, weet dat de revolutionaire ideeën van de oprichters van Amerika voort­kwamen uit hun geloof in en diepgaande kennis van de Hebreeuwse Bijbel, de Tenach. Zij waren zeer geleerd, en zij stichtten Amerika op basis van de beginselen van de Bijbel. Zij zagen de inzichten van de Bijbel in de menselijke natuur, burger­lijke deugd­zaam­heid, sociale orde en politiek gezag als essentieel voor de vestiging van deze nieuwe grote natie, Amerika.


‘Evenzo was het de visie van onze oude profeten, dat de verstrooide ballingen van Sion op een dag zouden terugkeren naar het Land Israël. (…) Het is de diepte van deze gedeelde idealen en gedeelde identiteit die onze naties in een onverbrekelijke band samenbindt.’

Naftali Bennett werd geboren in Israël, maar zijn beide ouders hadden Aliyah gemaakt vanuit de VS, en de premier bracht een groot deel van zijn jeugd door in Amerika en Canada. Net als zijn voorganger Benjamin Netanyahu spreekt Bennett niet alleen vloeiend Engels, hij heeft ook veel begrip en waardering voor de Verenigde Staten.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.