‘Balagan’, wanorde, in de Knesset

Niemand had verwacht dat het naar de oppositie sturen van Benjamin Netanyahu, en de komst van een links-centrum-rechtse eenheids­regering, waarvan ook een islamistische Arabische partij deel uitmaakt, een soepel proces zou zijn.
En de confrontatie in de Knesset deze week heeft duidelijkaangetoond dat dat voorlopig ook niet het geval zal zijn.

Door Redactie Israel Today |

Temidden van vrienden, maar omgeven door vijanden. En wie is wie? Premier Naftali Bennett navigeert door stormachtige wateren, als hij leiding geeft aan zijn coalitie in de Knesset. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Het ultraorthodoxe parlementslid Moshe Gafni protesteert luidkeels tegen hetgeen hij een antireligieuze regering noemt, terwijl Mansour Abbas, leider van de islamistische coalitie van de Ra’am-partij, toekijkt en niet onder de indruk lijkt te zijn. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


‘Willen jullie een stukje van mij?’ grapt de nieuwe premier Naftali Bennett, maar hij geeft zich niet gewonnen. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Netanyahu geeft repliek op wat hij bestempelt als de ‘frauduleuze’ nieuwe eenheidsregering. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Een korte, historische onderbreking van de wanorde, als het eerste dove lid van de Knesset, Shirley Pinto, haar openingstoespraak houdt in gebarentaal. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Parlementslid May Golan (Likoed) wordt uit de plenaire vergadering gezet wegens verstoring van de procedurele orde…. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


… en vervolgens wordt parlementslid Galit Distel Atbaryan (ook Likoed) eveneens de deur gewezen. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Bennett in gedachten verzonken. Elke premier wil voorkomen dat zijn tijd aan het roer wordt gekenmerkt door een eindeloze wanorde. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.