Aura Air beschermt Britse bussen tegen Corona

De Israëlische startup Aura Air heeft een project afgerond om in het Verenigd Koninkrijk en Ierland 400 bussen te beschermen tegen het coronavirus met behulp van zijn unieke technologie voor het zuiveren van lucht in gesloten ruimtes.

Door Yossi Aloni, TPS |

Het systeem is geïnstalleerd op tourbussen, die in de afgelopen maanden zijn omgebouwd om essentiële werknemers veilig naar hun werkplek te vervoeren, zodat ze niet in gevaar worden gebracht door het gebruik van het openbaar vervoer.

Het systeem bewaakt de lucht in de busruimte, inclusief temperatuur, vochtigheid, hoeveelheid kooldioxide en organische gassen en meer, en vergelijkt deze gegevens met de buitenlucht. In het geval van een afwijking, inclusief het risico van brand of het binnendringen van giftige dampen in de bus, wordt de chauffeur onmiddellijk gewaarschuwd. De installatie maakt het mogelijk, alle lucht in de bus vijf maal per uur volledig te vervangen. Uit een onderzoek in het Sheba Ziekenhuis is gebleken dat het systeem in staat is om verschillende bacteriën en virussen, waaronder Covid-19, te vernietigen met een succespercentage van 99,9%.

De onderdelen van een Aura Air filter voor gebruik in een woonhuis. (Afbeelding: Aura Air Nederland).

Aura Air is opgericht door de gebroeders Aviad en Elder Schneider­man, en in het bedrijf is geïnvesteerd door Merhavia Holdings and Investments, samen met andere investeerders, waaronder A.Y. Electronics, die via Shiratech verantwoordelijk is voor de productie van de systemen. Het bedrijf heeft 14 medewerkers en produceert het systeem in Israël in samenwerking met Beth-El Industries, onderdeel van de christelijke kibboets Beth-El. De producten van het bedrijf worden via de website van het bedrijf verkocht aan zakelijke klanten zoals scholen, treinstations, kantoren en grote entiteiten in Israël, Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten, maar ook aan particulieren, zie de advertentie in het Israel Today Magazine van december 2020.

Onlangs werd de technologie in het Zarzuela paleis geïnstalleerd, dat is de residentie en het kantoor van de Spaanse koning.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.