Arabische man maakt gebedsruimte voor pioniers

Een Arabische aannemer, die een open ruimte heeft geplaveid voor de gelovigen van de Israëlische gemeenschap Enav in Samaria die nu niet in hun synagoge mogen samenkomen, heeft besloten zijn materialen en arbeid te schenken.

Door Aryeh Savir/TPS |

De aannemer, Rami Yihya uit Tayibe, werd door de leden van de Jemenitische synagoge in Enav ingehuurd om een goede ruimte gereed te maken waar ze konden bidden tijdens de Corona-periode, wanneer de synagogen gesloten zijn.

Toen hij hoorden dat het het werk bedoeld was voor een gebedsplaats, schonk Yihya de materialen en werktijd. ‘Dit is een heilige plaats,’ legde hij uit, sprekend tijdens een ceremonie die deze week na de afsluiting van de werkzaamheden werd gehouden en waar hij de eregast was, ‘God zal mij betalen’, voegde hij eraan toe.

Hij deelde verder mee dat hij na de moord op rabbi Achiad Ettinger in een terroristische aanslag in maart 2019 zijn respect kwam betuigen aan de familie en zag dat de 12 kinderen van de familie op matrassen op de vloer sliepen. Hij maakte bedden voor hen en schilderde het huis opnieuw.

Hij bezoekt het gezin wekelijks. ‘We zijn allemaal mensen,’ benadrukte hij.

Zijn gebaar werd door de Israëli’s op de sociale media warm onthaald.
‘Ik laat een traan. Moge er meer mensen zijn zoals hij,’ tweette een Israëli.
‘Tranen. Ik heb in mijn leven ontroerende verhalen gehoord, maar ik heb nog nooit zo’n verhaal meegemaakt over een (schijnbaar) eenvoudig persoon met een gevoelige geest en een goed ontwikkeld gevoel voor genade’, schreef een ander.

‘Mensen als Rami zijn de echte hoop op een betere wereld. Als er een kleine mogelijkheid is om goe met elkaar samen te leven, dan is dat dankzij Rami de aannemer’, voegde hij eraan toe.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.