Arabisch lid van de Knesset zet aan tot verraad

Arabische Knesset-leden in Israël genieten de Israëlische democratie en alle voordelen van het leven in een van de beste naties ter wereld. En toch moeten we ons voortdurend realiseren dat zij niet loyaal zijn aan de Staat, of zelfs aan de kiezers die zij worden geacht te vertegenwoordigen.

Door Edy Cohen |

Afbeelding: Ayman Odeh en zijn collega’s van de Gezamenlijke Arabische Lijst hebben carrière gemaakt door het beledigen van Israël, terwijl ze zelf weinig of niets doen om hun kiezers te dienen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Deze parlementsleden zijn in het geheel niet trouw aan de Hebreeuwse Staat en zijn niet bang om dat te zeggen, en sommigen van hen bekommeren zich ook niet om hun eigen volk.
Een typisch voorbeeld is, dat slechts enkele dagen voor het uitbreken van de oorlog in Gaza met Hamas en Operation Guardians of the Walls, Knessetlid Ayman Odeh (voorzitter van de Geza­men­lijke Arabische Lijst) sprak over de zogenaamde Israëlische ‘bezetting’ van Jeruzalem en hoopte dat de vlag van de Palestijnen zou wapperen boven de Al-Aqsa Moskee en boven de historische kerken van Jeruzalem.

De obsessie van de Arabische Knessetleden met de Palestijnse kwestie heeft ertoe geleid dat de Gezamen­lijke Lijst bij de laatste verkiezingen van 15 naar 6 mandaten is gezakt en dat er een kloof is ontstaan tussen de Arabische politici van Israël. De gemiddelde Arabische burger van de Staat Israël wil in vrede leven, maar natuurlijk heeft de Gezamenlijke Arabische Lijst tegen vrede gestemd.

De Arabische burger wil zich op zijn gemak voelen in de Staat, een fatsoenlijk levensonderhoud verdienen en leven als een gelijkwaardig burger van het land en zich niet de hele dag zorgen maken over Palestijnse nationale aspiraties. En elke dag hameren de Arabische Knesset­leden van de Lijst op de Palestijnse agenda, terwijl zij zich verzetten tegen de leden van Mansur Abbas en zijn Ra’am-partij die, als deel van de regering, nu voorrang hebben gegeven aan de Arabische burgers van de Negev en hun kiezers.

Provocatie

Na de bekendmaking van de Ben en Jerry’s ijsboycot deed Ayman Odeh, die nooit een gelegenheid voorbij laat gaan om tegen Israël op te hitsen, iets wat een Knessetlid dat het parlement en de staat waarin hij leeft respecteert, niet zou doen. Hij postte op 19 juli 2021 een foto van zichzelf terwijl hij dit ijsje at.

‘Het dieet ging goed tot nu,’ schreef Odeh in het Hebreeuws, waarmee hij aangaf dat hij het volledig eens was met de beslissing van Ben & Jerry’s om Israël te boycotten.

Deze foto, die circuleerde op zijn Twitter-feed, leidde tot felle kritiek in Israël en op zijn sociale netwerk in Israël. Ayman Odeh doet kennelijk zijn uiterste best om te bewijzen dat hij voor de Palestijnse zaak is en tegen Israël.
Mag een Amerikaans congreslid een Chinees product promoten en aanbevelen? Kan een Turks congreslid de Koerden steunen?

De volgende dag werd Ayman Odeh opgenomen in het Rambam Ziekenhuis. In een verklaring van een woordvoerder van de Gezamenlijke Arabische Lijst werd gezegd dat Odeh onderzocht moest worden wegens nierstenen. Naar mijn mening was dit het resultaat van zijn zonde en de straf die onmiddellijk van God kwam.

Ayman Odeh heeft later vanuit het ziekenhuis het volgende in het Arabisch gepost:

‘Broeders en zusters, (lees: zijn Arabisch sprekende aanhangers).

Ik dank u uit de grond van mijn hart voor uw belangstelling. Vanmorgen had ik hevige rugpijn. Ik kwam aan in het Rambam ziekenhuis. De dokters dachten dat ik nierstenen had, maar dat bleek niet zo te zijn. De testen waren normaal, maar de pijn houdt aan.

Ik blijf in het ziekenhuis tot morgen voor een follow-up. Met Gods hulp, zal het goed komen.’

(Commentaar van de redactie: Misschien heeft hij zijn verdiende loon gekregen, omdat hij te veel provocerend ijs heeft gegeten?)

Problemen in de Arabische sector

De Arabische sector kampt met ernstige problemen: illegale wapens die in bijna elk huis worden aange­troffen, huiselijk geweld, geweld tegen vrouwen en nog veel meer. De criminaliteit in de sector neemt toe en moorden tussen clans zijn de norm geworden. De Arabische Knesset­leden geven de leiders van de Staat en de politie de schuld van alle problemen die zij hebben, in plaats van de situatie aan te pakken en een eerlijk en rechtvaardig beleid te voeren, terwijl het enige wat Ayman Odeh en zijn gelijken doen leugens verspreiden en provocaties aanmoedigen zonder rekening te houden met hun eigen volk.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.