LedenArabieren moeten Joden omhelzen, antisemitisme verwerpen, zegt Jordaanse academicus

Een interview met Abdullah Sawalha, een onderzoeker uit Jordanië. Hij geeft aan dat ontkenning van de Holocaust onaanvaardbaar is en dat Jordanië Joden beschouwen als hun oude Semitische neven en nichten.

Door Rami Dabbas | | Onderwerpen: Arabische wereld, antisemitisme, Holocaust
Dr. Sawalha

De Jordaanse onderzoeker Dr. Abdullah Sawalha zegt dat de kwestie van het samenleven van Joden en Moslims in de landen van de Arabische wereld complex is, omdat er grote verschillen zijn tussen de culturen van deze volkeren, evenals tussen historische perioden. In een interview met Israel Today bekritiseerde Sawalha specifiek die Islamitische bewegingen die de Holocaust ontkennen, en benadrukte hij dat een groeiend aantal Arabieren vandaag de Joden als hun neven beschouwen.

Zoals veel Arabische onderzoekers, heeft u een centrum opgericht dat een afdeling Israëlstudies omvat, en in het bijzonder een focus op de Holocaust. Kunt u daar iets over zeggen?

Dr. Abdullah Sawalha antwoordt dat er een opmerkelijke vooruitgang geboekt is in het bewustzijn van onderzoekers in de Arabische wereld, vooral met betrekking tot het belang van het onderwerp van de Tweede Wereldoorlog. Aan de eerste workshop die door het Israëlisch Onderzoekscentrum in Amman werd gehouden in het Holocaust Museum in Washington, namen vijf onderzoekers deel: drie uit Jordanië en twee uit de Perzische Golflanden. Groepen Arabische jongeren komen ook naar Israël om over...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie