Anti-Israël fanatici proberen letterlijk alles om de Joodse Staat in diskrediet te brengen

Virale Twitter post toont de belachelijke diepten aan waartoe anti-Zionisten zijn gezonken in hun campagne van leugens.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: BDS-beweging
Het lijkt een zeker gebrek aan gezond verstand te vereisen om echt anti-Israël te zijn. Foto: Abed Rahim Khatib / Flash90

Feiten en waarheid zijn niet langer de criteria voor het bepalen van iemands standpunt over een kwestie in de maatschappij van vandaag. In bepaalde kringen kan men zowat alles zeggen, zolang het maar in het heersende verhaal past, en iedereen zal het slikken. Feitencontrole of zelfs rationeel denken is niet nodig.

Nergens is de situatie zo erg geworden als in de anti-Israël beweging. Een voorbeeld van de belachelijke diepten waartoe deze mensen zijn gezonken was een virale Twitter draad die eerder deze week werd belicht.

Het begon met een Twitteraar die zo toegewijd is aan sociale rechtvaardigheid dat hij/zij “Free Palestine” in zijn profiel naam heeft gezet. Deze persoon ging verder met erop te wijzen dat “Israëlische paspoorten letterlijk een ID-nummer hebben, dus elke burger is genummerd. Alsof het niet eens subtiel is.

Iedereen met ten minste twee hersencellen die de post las, zou in eerste instantie gedacht kunnen hebben: “Wat is niet eens subtiel?”

Het paspoort van iedereen, overal ter wereld, heeft een identificatienummer. Maar dat onbetwistbare feit weerhield één bepaald genie er niet van om te zeggen: “Doet me ergens aan denken… Het is bijna alsof zionisten actief samenwerkten met de nazi’s bij de oprichting van Israël.

Om samen te vatten, volgens deze mensen is Israël een nazi-entiteit en het bewijs daarvoor is dat het identificatienummers toekent aan zijn burgers, specifiek in hun paspoorten.

Vergeet niet dat elk land zijn paspoorten nummert, of dat de meeste landen ook persoonlijke identificatienummers uitgeven. Alleen Israël is een nazi-land omdat het dat doet.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox