Anti-Israël activisten ontmaskerd als Antisemieten

Israëls luidruchtigste critici benadrukken graag dat ze niet antisemitisch zijn, ze zijn het gewoon, hart­grondig, oneens met het beleid van de Joodse Staat. Zich verzetten tegen het beleid van een land is politiek, geen racisme, en dus volkomen legitiem, benadrukken ze.

Door Redactie Israel Today |

Natuurlijk, gezien de geschiedenis van Israël en de gebeurtenissen die hebben geleid tot de wedergeboorte van de Joodse Staat, is de situatie niet zo eenvoudig.

Wat wel eenvoudig is, is het feit dat het antizionisme van vandaag duidelijk de grens heeft overschreden van antisemitisme (een grens die in de eerste plaats niet zou mogen bestaan, maar dat is een ander artikel).

Om aan te tonen dat je niet echt antizionistisch kunt zijn zonder ook antisemitisch te zijn, hebben activisten van de anti-Israël Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging dit weekeinde in de Duitse stad Keulen gedenktekens beklad die zijn geplaatst voor Joodse slachtoffers van de Holocaust.

Deze kleine messing tegeltjes worden Stolpersteine (letterlijk ‘struikel­stenen’) genoemd. Elk ervan draagt de naam van een Joodse inwoner die door de nazi’s werd wegge­voerd en vermoord. Deze mensen hadden niets te maken met de moderne Staat Israël of zijn beleid, want zij werden al jaren voor de oprichting van de Staat op brute wijze vermoord. Net als de nazi’s, richtten deze BDS-activisten zich tegen deze Joden, of de herinnering aan hen, gewoon omdat ze Joods waren.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.