Amos Strauss terug naar Duitsland wegens coronavirus

Eigenlijk, zoals ik u in mijn eerste artikel heb verteld, was ik van plan om een maand als stagiair bij Israel Heute te werken. Nu zet het coronavirus een streep door de rekening, en ga ik na een week werken op de redactie al weer terug naar Duitsland, nu het nog kan.

Door Amos Strauss |

Toen ik gisteren een e-mail ontving van mijn lucht­vaart­maatschappij, dat iedereen die in de komende twee weken vliegt ,moet proberen zijn of haar vlucht om te boeken of in het beste geval te annuleren, realiseerde ik me dat ik zo snel mogelijk terug moet naar Duitsland, nu het nog kan.

Het lijkt er namelijk op uit te lopen, dat al het lucht­verkeer binnenkort wordt stilgelegd en dat men het land de komende weken niet meer kan verlaten of binnen komen. Eigenlijk is het geen slecht idee, om gewoon hier te blijven en niet terug te moeten…

Helaas is dit voor mij op dit moment geen optie, omdat ik aan het begin van het semester, begin april, terug moet zijn in Duitsland om naar de universiteit te kunnen gaan. Daarom was ik genoodzaakt mijn vlucht om te boeken naar morgen, uitgerekend op vrijdag de 13e.

Het is zoals men zo mooi zegt: De mens wikt en God beschikt. Of in dit geval zijn het de beslissingen van paniekerige regeringen.

Mijn stage van een maand is dus een korte ervaring geworden van slechts een week, en toch voelt het alsof ik hier al een eeuwigheid ben. Toch had ik hier graag meer tijd willen doorbrengen, maar ik ben er zeker van dat ik nog eens terugkom. In ieder geval naar Israël natuurlijk, maar ook naar de redactie op de vijfde verdieping van Shmu’el HaNagid Street 1 in Jeruzalem.

Hoewel het me pijn doet dat mijn reis hier zo abrupt eindigt en ik mijn broer en oma weer een tijdlang niet zal zien, verheug ik mij toch op huis. Ik kijk er naar uit om mijn vriendin, familie en vrienden snel weer te zien. Bovendien zou ik liegen als ik zei dat ik niet eens een echt broodje of een Duisburgse kebab wilde eten.

Ik ben de Israel Heute redactie zeer erkentelijk voor het feit dat zij mij bijzonder hartelijk hebben opgenomen, voor de inzichten die ik heb gekregen en voor het delen van het dagelijkse leven van een journalist, wat mij echt bevallen is.

Vanaf nu volg ik de artikelen van Israel Heute weer als lezer zoals u, van buitenaf, maar dan misschien met een iets andere kijk dan voorheen. Ik wens de lezers veel plezier met Israel Heute /Israel Today en de redactie veel succes en hopelijk tot ziens!

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.