LedenAmerikanisme onder Israëlische Messiaanse Yeshua-gelovigen – deel 2

Velen beweren dat het Messiaans Jodendom in Amerika is begonnen, maar dat gaat voorbij aan een rijke geschiedenis, en verhindert een effectieve toekomst

Door Gershon Nerel | | Onderwerpen: christenen, Jodendom
Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Israëlische Messiaanse Yeshua-gelovigen (IMYB) die opgroeien in het land Israël en de Zoon van God aanvaarden als hun Verlosser en Heer, moeten zich afvragen hoe zij hun theologische identiteit moeten vormgeven ten opzichte van de Hebreeuwse en Nieuw Testamentische geschriften. Maar helaas, zoals we in deel 1 hebben geleerd, zijn zij voor het grootste deel gewoon het traditionele christelijke dogma aan het herkauwen. Nu moeten we ons afvragen: Met wie verkiest IMYB zich te identificeren? Wat is hun historisch verhaal als beweging? Zijn zij een beweging die zijn oorsprong vindt bij Abraham? De eerste ecclesia in Jeruzalem? Het Jodendom? Het christendom? En hoe verhouden zij zich tot de Thora en de Wet van Mozes? Wat is hun plaats in Israël?

De puzzel van de Messiasbelijdende Joden heeft vele stukjes die moeten worden opgelost om het grotere geheel goed te begrijpen en de plaats van de bewegingen in de geschiedenis te bepalen, in het verleden, heden en toekomst.

“Amerika eerst”

Schokkend genoeg lijkt het erop...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie