LedenAchter de schermen van de IDF-oefening: een digitale revolutie

Tijdens de oorlogsoefening “Chariots of Fire” werd gebruik gemaakt van een gemeenschappelijke doeltaal voor alle militaire takken, automatische analyse van doelgegevens en de eigen versleutelde WhatsApp van de Israel Defense Forces.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: IDF
Athena systeem. Foto: Israel Aerospace Industries

De recente oefening Chariots of Fire van de Israeli Defense Forces (IDF) was de grootste militaire oefening die het Israëlische leger in decennia heeft gehouden, en diende tegelijkertijd als een test van al zijn belangrijkste capaciteiten.

Achter de schermen toonde de oefening ook enkele nieuwe mogelijkheden die het resultaat zijn van de digitale revolutie die het Israëlische leger momenteel doormaakt.

Digitale technologie wordt een steeds belangrijker onderdeel van de Israëlische defensiemacht, bijvoorbeeld bij het snel kunnen richten van wapens, grondmanoeuvres en logistiek. Digitale technologie maakt de IDF efficiënter, krachtiger en beter in aanval en verdediging.

Achter deze transformatie zit de afdeling Digitale Operationele Processen van de IDF, die rapporteert aan het Directoraat C4I en Cyberdefensie. Het departement heeft de laatste jaren strategische projecten op zich genomen en nagedacht over de uitrusting ervan met technologie en software om ze efficiënter te maken.

De afdeling bestaat uit officieren van de Israëlische luchtmacht, de Israëlische marine en infanteriebrigades van alle takken van het leger die leidinggevende ervaring hebben in operationele eenheden. Zij signaleert lacunes in de vermogens,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie