LedenAbbas’ dagen als PA-leider kunnen geteld zijn na uitglijder in Berlijn

Een blik op zijn vroegere toespraken en Palestijnse schoolboeken leert dat Abbas’ schandelijke verklaring in Duitsland de algemene Palestijnse mentaliteit weerspiegelt.

Door Baruch Yadid/TPS | | Onderwerpen: Holocaust, Mahmoud Abbas
Serieleugenaar en Holocaustontkenner Mahmoud Abbas zou Israëls meest betrouwbare Palestijnse "vredespartner" zijn. Foto: Flash90

Een bron in de Palestijnse Autoriteit (PA) vertelde TPS op woensdag dat de “ongelukkige” woorden van PA-voorzitter Mahmoud Abbas (ook bekend als Abu Mazen), die Israël beschuldigde van het plegen van “50 holocausts” tegen de Palestijnen, een zelf toegebrachte wond waren aan de internationale publieke opinie ten opzichte van de Palestijnse zaak.

Dezelfde bron voegde eraan toe dat dit de laatste belangrijke gebeurtenis zou kunnen zijn in de Palestijnse pogingen om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen en dat zijn woorden uiteindelijk zelfs een grafschrift zouden kunnen zijn voor de politieke carrière van Abbas.

De bron: “Men had niet verwacht dat Abu Mazen zulke dingen zou zeggen, en zeker niet op Duitse bodem.”

Een geschiedenis van Holocaust revisionisme

Mahmoud Abbas heeft een lange geschiedenis als seriële ontkenner van de Holocaust en heeft zich in het verleden meermaals moeten verontschuldigen voor opmerkingen van deze aard.

In 1982 schreef Abbas zijn doctoraalscriptie in het Russisch aan de Patrice Lumumba Universiteit, getiteld “De banden tussen nazisme en zionisme tussen de jaren 1933 en 1945”.

Dit werk vormde de basis voor zijn...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie