LedenAbbas bewijst opnieuw dat hij geen vredespartner is

Het beleid van de regering Biden om de dictatuur van Abbas te subsidiëren helpt niet om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen.

Door James Sinkinson | | Onderwerpen: Mahmoud Abbas, Palestijnse Autoriteit
De leider van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in Ramallah op 25 mei 2021. Foto: Flash90

De leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft veel aanhangers van de Palestijnse zaak in verlegenheid gebracht door een van zijn meest antisemitische uitspraken ooit te doen. Vooral Fransen, Duitsers en Israëli’s haastten zich om de haatzaaiende toespraak die Abbas vorige maand hield voor zijn Revolutionaire Raad van Fatah te weerleggen.

De regering Biden, die de Palestijnen heeft overladen met meer dan 1 miljard dollar, heeft Abbas nooit gestraft voor zijn Jodenhaat, ondanks zijn veelgeroemde nationale strategie om antisemitisme te bestrijden.

Het belangrijkste is dat Abbas’ tirade elk spoor van fantasie vernietigde dat zijn Palestijnse dictatuur een partner voor vrede is of ooit is geweest.

In zijn toespraak ontkende Abbas dat Europese Joden echt Joods waren en beweerde dat Joden daarom geen aanspraak konden maken op het land Israël. Hij beweerde verder dat Hitler de Joden in de Holocaust niet vermoordde omdat ze Joden waren, maar vanwege hun geldverslindende cultuur.

Abbas voegde eraan toe – ongetwijfeld tot eer van Biden – dat zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten betrokken waren bij de Balfour Verklaring, die...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie