Aanvalssysteem ‘Circle of Fire’ waakt tegen Hezbollah

 

Door Redactie Israeltoday.nl |

Ondanks de verstoring door de Coronavirus-pandemie heeft het Israëlische leger zijn intensieve programma van gevechts­trainingen uitgevoerd en zijn paraatheid en samenwerking verbeterd tegen tegen­standers, met name de actuele en nabije bedreiging door Hezbollah.

Afbeelding: Tijdens de oefening ‘Lightning Storm’ werd veel aandacht besteed aan samenwerking. (Foto: Woordvoerder IDF)

Vorige maand beëindigde de IDF de oefening ‘Lightning Storm‘, waarbij het leger de lessen toepaste die het had geleerd uit recente incidenten aan de Libanese grens en de gevechts­procedures aanscherpte, rekening houdend met wat de IDF ‘de achtergrond van een mogelijke escalatie’ noemde.

Militaire inlichtingendiensten gaven onlangs aan, dat Hezbollah, voor het eerst in jaren, voorbereid kan zijn om tot escalaties over te gaan die tot een aantal ‘gevechtsdagen’ zouden leiden, hoewel Israëlische functionarissen de door Iran gesteunde militie hebben gewaarschuwd dat het niet in staat zou zijn om dergelijke escalaties in de hand te houden.

Bij de oefening ‘Lightning Storm’ werd nauw samen­gewerkt door onder andere troepen van het Noordelijk Commando van de IDF, dat verantwoordelijk is voor de Libanese en Syrische fronten, eenheden voor het verzamelen van inlichtingen, de Israëlische luchtmacht die luchtsteun gaf, de Israëlische marine, diverse wapensystemen, de Israëlische politie en het Cyber Defense Directorate.

Er werd onder meer getraind met een aanvalssysteem van de IDF, dat ‘Circle of Fire’ wordt genoemd. Dit houdt in het combineren in één enkele netwerk van vuurkracht, inlichtingen, het vermogen om doelen te bepalen, en de commando-netwerken van meerdere militaire takken.

Bronnen:UwI, Jewish Press, IDF, Joods.nl.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.