Aantal toeristen in Israël verdubbeld

In de eerste zeven maanden van het jaar reisden twee keer zoveel toeristen naar Israël als in dezelfde periode vorig jaar.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: toerisme
Strand in Tel Aviv. Foto: Miriam Alster / Flash90

Ongeveer 2,25 miljoen buitenlandse toeristen zijn Israël binnengekomen in de eerste zeven maanden van het jaar, met de grootste groep afkomstig uit de Verenigde Staten, volgens cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek zondag heeft vrijgegeven.

Dit betekent dat het totale aantal bijna is verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen de wereld aan het herstellen was van de coronavirus pandemie, maar nog steeds lager is dan in 2019.

Uit de statistieken blijkt ook dat 5,75 miljoen Israëli’s in de eerste zeven maanden van het jaar naar het buitenland reisden. Dit omvat natuurlijk ook veel burgers die in deze periode meer dan één keer naar het buitenland reisden.

Met bijna 640.000 bezoekers staan Amerikanen bovenaan de lijst van toeristen naar Israël, gevolgd door ongeveer 160.000 uit Frankrijk, 130.000 uit het Verenigd Koninkrijk, 120.000 uit Duitsland en nog eens 120.000 uit Rusland.

Het ministerie van Toerisme verwacht dat tegen het einde van het jaar bijna vier miljoen toeristen Israël zullen bezoeken. In 2019, het meest succesvolle jaar tot nu toe, waren dat er meer dan 4,5 miljoen.

Vorig jaar bezochten 2.675.000 buitenlandse toeristen het Heilige Land, vergeleken met 397.000 in 2021 en 831.000 in 2020, toen internationaal reizen werd beperkt vanwege de pandemie van het coronavirus.

Israël stond onlangs op de vijfde plaats van veiligste landen ter wereld voor toeristen.

Wat dacht je van een bezoek aan Tel Aviv? Misschien helpt de volgende video je bij je beslissing:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox