Aantal corona-besmettingen in Israël lijkt te dalen

Na de piek in het aantal nieuwe Corona-besmet­tingen lijkt de top bereikt en daalde het aantal nieuwe geval­len tot ruim 7800 donder­dag. Het percen­tage positieve testen daalde van 8,4% vorige week tot rond 6%, en het reproductiegetal kwam beneden 0,8.

Door Redactie Israeltoday.nl |

Dit laatste wordt toegeschreven aan het toedienen van een derde ‘booster’ vaccin, dat momenteel een-derde van de in aanmerking komende bevolking, 2,7 miljoen Israëli’s, heeft gekregen. De nationale coronavirus coördinator Dr. Salman Zarka suggereerde vorige week een vierde vaccinatie, omdat we het Coronavirus niet kwijt raken.

Opmerkelijk is, dat de helft van de nieuwe Corona-gevallen jonger is dan 18 jaar, 30% is 20 tot 39 jaar, 15% is 40 tot 59 jaar en slechts bijna 4,5% is 60 jaar en ouder. Op 1 september zijn de Israëlische scholen weer geopend, en momenteel zijn rond de 145.000 scholieren in quarantaine, waarvan er 42.000 met Corona zijn besmet.

Momenteel liggen omstreeks 680 Corona-patienten in ziekenhuizen, waarvan ruim 170 worden beademd. Nu ook de najaarsfeesten Yom Kippoer en Soekkot, het Loof­hutten­feest, voor de deur staan, is het onzeker welke invloed de opening van de scholen en de feesten op de Coronacijfers zullen hebben. Daarom blijven de vaccinatie­campagne, het dragen van mond­kapjes in besloten ruimten, en quarantiane voor wie het land binnenkomt, van belang. Voor de feest­dagen adviseert het ministerie van Volks­gezond­heid gebeds­bijeen­komsten buiten te houden, en synagoges die meer dan 50 bezoekers verwachten, moeten het ‘groene pas’ vaccinatiecertificaat controleren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.