37 reservepiloten weigeren op te dagen voor training

Piloten van het elite 69e “Hammers” squadron kondigen aan dat ze zullen protesteren tegen justitiële hervormingen in plaats van naar de basis te komen voor de geplande oefening.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: IDF
Piloten van de Israëlische luchtmacht zijn de trots van het leger. Misschien niet lang meer. Foto: Olivier Fitoussi / Flash90

Zevenendertig van de veertig reservepiloten van het 69e Fighter Squadron van de Israëlische luchtmacht hebben aangekondigd dat ze deze woensdag niet zullen verschijnen voor hun geplande gevechtstraining uit protest tegen de geplande justitiële hervormingen van de regering.

Het 69ste Squadron, ook bekend als het “Hammers” Squadron, is een van Israëls beste gevechtssquadrons. De piloten ervan vliegen de moderne F-15I Thunderbird en hebben deelgenomen aan vele missies.

Zoals Haaretz meldt, informeerden de piloten de luchtmachtcommandanten en de squadroncommandant over hun beslissing om te protesteren voor de regeringsgebouwen in plaats van terug te keren naar de basis voor hun geplande training.

De IDF verklaarde in haar antwoord: “Het leger voert een voortdurende beoordeling uit van de situatie en de commandovoering commandodiscours in het licht van de recente gebeurtenissen en in het licht van de vele veiligheidstaken waarmee we worden geconfronteerd en de competentie die daarom van de IDF wordt vereist. De chef-staf heeft de leden van het forum van de generale staf opgedragen een commandodiscours te houden, elke commandant met zijn eenheid, en heeft benadrukt dat hij zich bewust is van het publieke discours en het geschil, maar dat hij niet zal toestaan dat dit het vermogen van de IDF aantast om het doel van de missies – het handhaven van de veiligheid van de staat – te realiseren. Een verenigd doel is essentieel voor het vermogen en de competentie van de IDF om haar missies uit te voeren.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox