3 gewonden bij terroristische schietpartij bij Tapuach

Nu de normale situatie is teruggekeerd, lijkt de situatie in Judea en Samaria weer verhit te raken. Zondag­morgen verijdelden Israëlische soldaten een aanval met een mes door een Arabische vrouw, in de middag raakten drie jonge yeshiva-studenten gewond door een schietaanval.

Door Redactie Israel Today |

De aanval vond plaats bij een bushalte bij het knooppunt Tapuach in Gush Etzion, toen terroristen vanuit een passerende auto het vuur openden op een groep mensen die op een rit stonden te wachten. Israëlische soldaten die in de buurt waren gestationeerd, openden onmiddellijk het vuur op de terroristen, die er niettemin in slaagden te ontsnappen.
Het leger heeft vandaag zijn troepen in Judea en Samaria uitgebreid om de terroristen op te sporen.

De aanslag, vastgelegd door een beveiligingscamera.

Bij de aanslag raakten drie jongeren gewond, van wie twee ernstig. De lichtgewonde adolescent is al uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens berichten verkeert een van de zwaargewonden, een 19-jarige yeshiva-student uit Jeruzalem, nog steeds in kritieke toestand.

Minister van Defensie Benny Gantz tweette na het incident: ‘Ik wens de gewonden van de schietaanval bij het knooppunt Tapuach een volledig herstel toe en bid voor hun veiligheid. De IDF en de veiligheidstroepen zullen niet opgeven totdat ze de terroristen die de aanslag hebben gepleegd in handen hebben.’

Premier Benjamin Netanyahu schreef: ‘Ik stuur mijn zegeningen naar de gewonden van de brute schiet­aanval op het knooppunt Tapuach. De veiligheids­troepen zijn op zoek naar de terroristen en ik ben er zeker van dat zij de daders zo snel mogelijk zullen oppakken.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.