Leden16-jarige hacktivisten kunnen Israël ten val brengen

Als de staat Israël niet op tijd wakker wordt, zullen 16-jarige hackers Israël ten val brengen,” waarschuwt een cyber security expert.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: veiligheid, cyber
Illustratie. Foto: Shutterstock

Als de staat Israël niet op tijd wakker wordt, zullen 16-jarige hackers Israël ten val brengen,” waarschuwde Cyberint’s Information Security Manager Moshe Levy onlangs.

“De laatste tijd zien we een toename van DDOS-aanvallen op Israëlische websites. Deze aanvallen zorgen voor een abnormale belasting van de websites, waardoor de servers vastlopen.” DDoS staat voor Distributed Denial of Service en beschrijft cyberaanvallen die vertragingen en uitval van websites veroorzaken via een veelheid aan kunstmatige verzoeken. Er is zelfs al een Telegram-kanaal waar iedereen sinds kort een volledige tutorial kan krijgen over hoe je het beste websites kunt hacken, vooral Israëlische websites. Zo werkt het.

Als u onlangs een website hebt bezocht en geconstateerd hebt dat deze langzamer laadt dan normaal, kan dit te wijten zijn aan de voortdurende aanvallen die het afgelopen jaar op Israëlische websites zijn uitgevoerd. “Vooral in het tweede kwartaal van 2022 namen de cyberaanvallen enorm toe, waarbij verschillende groepen als paddenstoelen uit de grond schoten en in Israël op rooftocht gingen,” zei Levy. “Eén groep brak in bij een hotelketen, een...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie