15 terroristen gedood in Hamas commandocentrum in UNRWA school

Ongeveer 15 terroristen werden gedood bij de aanval, waaronder leden van de Nukhba strijdkrachten die betrokken waren bij het bloedbad van 7 oktober

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Verenigde Naties, Hamas, Gazastrook
Een Palestijn protesteert tegen de bezuinigingen op de hulp voor de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) in Gaza City op 20 juni 2023. Foto: Anas-Mohammed / Shutterstock

Ongeveer 15 terroristen werden gedood tijdens een Israëlische luchtaanval op een commandocentrum van Hamas dat zich bevond in een school van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Hulpverlening aan Palestijnse Vluchtelingen (UNRWA) in Nuseirat in het centrum van de Gazastrook op dinsdag.

Volgens de Israëlische defensiemacht behoorden leden van de Nukhba strijdmacht van Hamas, die betrokken waren bij het bloedbad op 7 oktober, tot de slachtoffers.

Het incident is opnieuw een voorbeeld van het cynische gebruik door Hamas van de burgerbevolking van de Gazastrook als menselijk schild, zei de IDF.

“De terroristische organisatie Hamas maakt systematisch misbruik van internationale instellingen en gebruikt de burgerbevolking als menselijk schild om terroristische aanvallen tegen de staat Israël uit te voeren,” zei het leger.

Tijdens de oorlog tegen Hamas, die nu in de zevende maand is, hebben Israëlische soldaten raketten en militaire uitrusting gevonden tussen de hulpgoederen van de VN in Gaza.

In januari vernietigden Israëlische soldaten een ondergrondse Palestijnse Islamitische Jihad wapenfabriek in Khan Yunis, waar wapens werden gevonden verborgen in UNRWA zakken.

In februari kondigde de IDF de ontdekking aan van een enorm Hamas-tunnelcomplex onder het hoofdkwartier van de UNRWA in Gaza.

Diezelfde maand vertelde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een delegatie van VN-ambassadeurs dat UNRWA “volledig geïnfiltreerd” was door de terreurgroep.

De Israëlische minister van Defensie Yoav Galant vertelde journalisten in februari dat de Joodse staat wist dat 30 UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de terreuraanslag op 7 oktober.

Netanyahu riep op om het VN-agentschap te vervangen.

“Ik denk dat het tijd is dat de internationale gemeenschap en de Verenigde Naties zelf begrijpen dat de missie van UNRWA moet eindigen,” zei hij.

“Het heeft Hamas gediend [in zijn scholen] en in vele andere dingen. Ik zeg dit met grote spijt omdat we hadden gehoopt dat er een objectieve en constructieve instelling zou zijn die hulp zou kunnen bieden. We hebben vandaag zo’n instelling nodig in Gaza. Maar UNRWA is niet die organisatie. Zij moet worden vervangen door een of meer organisaties die deze taak op zich nemen,” voegde hij eraan toe.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox