Terreurcel achter de bomaanslag bij Dolev opgerold

Er is weer een lid opgepakt van de terreurgroep, die op 23 augustus een bom liet ontploffen bij een bron bij de nederzetting Dolev in district Benjamin, die de 17-jarige Rina Schnerb het leven kostte en twee andere verwondde. Drie anderen waren al eerder opgepakt.

Door Eliane Müller |

Nadat op 29 september het Israëlische leger drie leden van de terreurcel arresteerde, allen lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, hebben soldaten van een speciale eenheid van het Israëlische leger woensdag­avond in een operatie een ander lid van deze terreurcel kunnen arresteren. Daarbij vonden botsingen plaats en werden onder andere stenen naar de veiligheidstroepen gegooid. Er waren geen gewonden.

Er zijn ook berichten over de arrestatie van een eerder vrijgelaten gevangene, Walid Muhammad Hanatsha, in zijn huis bij At-Tirah.

Stevig verhoor
Dezelfde dag werd bekend gemaakt dat de gezondheid van de gevangen genomen terrorist Samar Mina Salim Arabit was verbeterd. Hij was de leider van de terreurgroep, die verantwoordelijk was voor de bomaanslag en daardoor ook voor de moord op Rina Schnerb.

Om meer informatie uit hem te krijgen, werd Arabit tijdens verhoren door de Israëlische inlichtingendienst Shin Bet geslagen, zodat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Zoals de geheime dienst verklaarde, was er geen andere keuze, omdat ze snel informatie moesten krijgen nadat ze erachter waren gekomen dat Arabit nog een explosief bezat en de terreurgroep nog steeds actief was. Volgens hun eigen verklaringen, kon de Shin Bet hierdoor verdere aanvallen of ontvoeringen te voorkomen. In de komende dagen zou het weer mogelijk moeten zijn om Arabit te ondervragen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.