Palestijnse TV: ‘Wij zijn de enigen die de dood vieren’

Palestijnse media blijven het terrorisme aanmoedigen door de plegers van zelfmoordaanslagen te verheerlijken en hen een beloning van 72 maagden in de hemel in het vooruitzicht te stellen.

Door Redactie Israel Today, Palwatch |

De vredesakkoorden die tot nu toe met Israël zijn gesloten, verplichten de Palestijnse Autoriteit (PA) om alle retoriek en aansporingen te staken die Palestijnse Arabieren zouden kunnen aanmoedigen tot zelfmoordaanslagen tegen de Joodse Staat. Maar tot op deze dag gaat de Palestijnse Autoriteit door met een dergelijke aansporing, in de eerste plaats in de vorm van overdadige lof (om nog maar te zwijgen van de financiële beloningen) voor allen die hun leven geven om Israëliërs te doden.

Deze ‘martelaren’, zoals ze worden genoemd, behoren tot de meest gevierde personen in de Palestijnse samenleving. En hoe meer Israëli’s iemand wist te doden, hoe groter de martelaars-status.

In de uitzending van 27 augustus van het dagelijkse PA TV programma Palestina Vanochtend interviewden de presentatoren de moeders van twee van deze martelaren en vertelden hen dat ‘het martelaarschap in Palestina [sic] uniek is. Wij zijn de enigen die het nieuws van het huwelijk van een martelaar vieren.’

Volgens de islamitische traditie wordt een martelaar in de hemel begroet door 72 maagden, die voor eeuwig zijn vrouw worden. [En welke beloning krijgt een vrouwelijke martelaar? – vert.] Dat is een stimulans om zichzelf op te blazen. En dat de Palestijnse Autoriteit het martelaarschap via haar officiële kanalen blijft bevorderen, toont opnieuw aan dat zij zich niet inzet voor de vrede, maar voor de oorspronkelijke PLO-missie om Israël te vernietigen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.