Palestijnen pushen alternatieve universitaire kennis

Waarom laten we de Palestijnen ongehinderd hun wijd­verbreide complot­theorieën verkondigen, die geen rekening houden met bewezen feiten, Bijbelse verslagen en archeologische vondsten, en alleen Palestijnse politieke doelen ondersteunen?

Door Ryan Jones, Palwatch |

Kellyanne Conway, een adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, werd in 2017 fel bekritiseerd toen zij ‘alternatieve feiten’ goedkeurde, voorgelegd door de toenmalige perssecretaris van het Witte Huis Sean Spicer. Als Conway voor die blunder kritiek krijgt, dan verdienen de Palestijnse universiteiten het, voor hun ‘alternatieve feiten’ volledig te worden gecensureerd door de internationale gemeenschap.

Tijdens een recent televisiecollege in de Al-Azhar Universiteit leerde Riyad Al-Aileh, docent politieke wetenschappen, zijn studenten dit:
‘De Joden beweren dat ze 2000 jaar geleden in Palestina waren. Als we naar de geschiedenis kijken, zullen we zien dat ze in het verleden niet in Palestina waren, maar in plaats daarvan minder dan 70 jaar geleden als indringers kwamen. Gedurende deze 70 jaar zijn zij indringers geweest, zoals de Hyksos, de Byzantijnen, de Perzen en het [Britse] kolonialisme. Het Kanaänitische Palestijnse volk is er sindsdien in geslaagd om deze indringers te verslaan en in dit land te [blijven] leven’.

Zoals we al vele malen hebben bericht, is de hoeveelheid schriftelijk en fysiek bewijs van de Joodse geschiedenis in dit land gewoonweg overweldigend. De Bijbel en het ongelo­felijke aantal archeologische vondsten, die overeen komen met de beschrijvingen ervan, zijn meer dan genoeg om de Joodse verbondenheid met dit land te bewijzen, voor mensen die ‘ogen om te zien en oren om te horen’ hebben.

Blijkbaar beschrijft die parafrase van Jezus’ woorden de Palestijnen niet. Slechts een dag na de misleidende lezing van Al-Aileh ging de Palestijnse archeoloog Abir Zayyad naar het PA TV-programma ‘Jeruzalem: De geur van de geschiedenis’, om te berichten dat ‘we geen archeologisch bewijs hebben van de aanwezigheid van de kinderen van Israël in Palestina in deze historische periode van 3000 jaar geleden, noch in Jeruzalem, noch in heel Palestina’.

Iedereen die dit land heeft bezocht, weet dat dit gewoon niet waar is. (Zie ook: Palestinian Culture Minister claims Bible is from ‘Lying Author´

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.