LedenOpperrabbijn kiest partij voor tegenstanders van abortus

“Luister niet naar de ‘verlichte’ mensen die terug willen naar de donkere eeuwen van Rome en Griekenland! Zij hebben het recht te geloven dat het leven heilig is.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: abortus
Amerikanen houden een anti-abortus gebedsbijeenkomst om de vernietiging van Roe v. Wade door het Hooggerechtshof te steunen. Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

De omverwerping van Roe v. Wade door het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft in Israël bijna evenveel stof doen opwaaien als in Amerika.

Progressieve Israëli’s bekritiseren, net als hun Amerikaanse tegenhangers, de beslissing van het Hof als een “donker” hoofdstuk in de geschiedenis en hekelen een aanval op de “rechten van de vrouw”.

De opperrabbijn van Tsefat (Safed) reageerde met een artikel dat het standpunt weerspiegelt van het grootste deel van religieus rechts in Israël.

In zijn artikel verzet Rabbi Shmuel Eliyahu zich tegen degenen die beweren dat “het recht van de vrouw op haar lichaam het recht van de foetus op leven en zelfs democratie overtroeft”.

Hij wijst erop dat het Amerikaanse Hooggerechtshof abortus in Amerika niet heeft verboden, zoals sommigen beweren. Volgens hem heeft het Hof de beslissing teruggelegd in de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie