Nieuwe hangbrug maakt heilige plaatsen in Jeruzalem toegankelijk

Het project van 4,9 miljoen euro verbindt de berg Sion met de Hinnomvallei in het zuiden.

Door Pesach Benson | | Onderwerpen: Jeruzalem, toerisme
Zicht op een nieuwe hangbrug die van de Ben Hinnom Vallei naar de berg Zion leidt, in de Oude Stad van Jeruzalem, op 30 juli 2023. Foto: Chaim Goldberg / Flash90

(JNS) De langste hangbrug van Israël die de berg Zion verbindt met de Hinnomvallei in het zuiden werd zondagavond in Jeruzalem ingehuldigd. De brug maakt de heilige plaatsen op de berg Sion en de Oude Stad van Jeruzalem beter toegankelijk voor voetgangers.

“Ten behoeve van Israëlische burgers en internationale bezoekers hebben we de brug met het spectaculaire uitzicht gebouwd om het toeristische aanbod in het gebied te verbeteren,” zei de Israëlische minister van Toerisme Haim Katz. “De zomervakantie is een geweldige kans voor Israëlische gezinnen om het unieke van deze plek te ervaren. We zullen blijven investeren in het promoten van Jeruzalem als een toonaangevende toeristische bestemming.”

Toeristische attracties aan de Zionberg-kant van de brug zijn onder andere het Graf van Koning David, de Kamer van het Laatste Avondmaal, de Holocaustkamer en de Dormitio Abdij. Voetgangers kunnen verder door de Zion Poort naar de Oude Stad.

Zicht op een nieuwe hangbrug die van de Ben Hinnom Vallei naar de berg Zion leidt, 30 juli 2023.

Het zuidelijke uiteinde van de brug ligt vlakbij de boerderij in Gai Ben Hinnom, die bekend staat om zijn oude landbouwactiviteiten, waaronder het oogsten van olijven, het maken van wijn en het produceren van honing. Nabijgelegen toeristische attracties zijn onder andere het Nationaal Park Stad van David, het Sultan Basin en het First Station winkel- en restaurantcomplex.

Een apart initiatief om een kabelbaan van 1,4 kilometer aan te leggen die het Eerste Station met de Oude Stad zou verbinden, heeft bezwaren opgeroepen met betrekking tot de kosteneffectiviteit en milieu- en politieke kwesties. De kabelbaan zou tot aan de Dung Gate lopen, vanwaar toeristen rechtstreeks naar het Klaagmuurplein zouden gaan.

Volgens de legende wilde de Ottomaanse sultan Suleiman de Verhevene de berg Sion opnemen in de muren van de Oude Stad van Jeruzalem, maar lieten zijn ingenieurs hem per ongeluk weg. De muren werden voltooid in 1541.

De Hinnomvallei onder de brug was een niemandsland tussen 1949 en 1967, toen Jordanië de oostelijke delen van Jeruzalem bezette. Tegenwoordig lopen er wandelpaden door de vallei.

De brug is elke dag tussen 6:00 en 23:00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. Kinderen tot 14 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.

Het project van 20 miljoen shekel (4,9 miljoen euro) werd gefinancierd door het ministerie van Jeruzalem en Israëlische Traditie, het ministerie van Toerisme en de gemeente Jeruzalem, in samenwerking met de Jerusalem Development Authority en de Moriah Society.

“De hangbrug is een aanwinst voor het toerisme in de stad,” zei burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem. “Jeruzalem is de toonaangevende stad in Israël die voortdurend haar toeristische attracties verbetert en miljoenen investeert in de ontwikkeling van intern en extern toerisme in de stad. Ik nodig iedereen uit om Jeruzalem te bezoeken.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox