Je gelooft je oren niet wat een Palestijn deed om Israël binnen te komen

“Het werd al snel duidelijk dat dit geen dame was…”

Door Redactie Israel Today |
Een Palestijnse man verkleedde zich als zijn eigen vrouw en probeerde Israël binnen te komen op haar paspoort. (Foto: Israel Airports Authority)

De Arabische samenleving is openlijk chauvinistisch. Mannen hebben het voor het zeggen en van vrouwen wordt verwacht dat ze hun plaats kennen. Maar dit machogedrag weerhield een Palestijnse man er niet van zich te verkleden als zijn eigen vrouw in een mislukte poging om Israël binnen te komen.

De man, wiens naam niet is vrijgegeven, is een Palestijnse burger uit Jordanië. Meer dan 60 procent van de burgers van het land zijn “Palestijnse” Arabieren.

Vrijdag probeerde hij Israël binnen te komen via de Allenby-brug over de Jordaan, met de bedoeling verschillende locaties in de door Palestijnen gecontroleerde Westelijke Jordaanoever te bezoeken.

Later vertelde hij dat hij geen Israëlisch inreisstempel in zijn eigen paspoort wilde, dus verkleedde hij zich als zijn vrouw en gebruikte haar paspoort.

Maar Israëlische bewakers aan de grens merkten onmiddellijk dat er iets niet klopte.

“Tijdens de veiligheidscontrole rees het vermoeden dat het hier niet om een dame, maar om een heer ging,” aldus de Israel Airports Authority, die ook de grensovergangen over land beheert, in een officiële verklaring.

De bewegingen van de man waren te “mannelijk,” zei een andere ambtenaar.

Hij werd ondervraagd en onmiddellijk teruggestuurd naar Jordanië.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox