Israëlische deskundige: “Voer de mondkapjesplicht weer in”

Een Israelische arts zegt dat regering voortijdig de mondkapjesplicht afschafte om het publiek te behagen; voor de meeste Israëli’s is corona daardoor verleden tijd

Door Redactie Israel Today |
Terugkeer van het mondkapje? De meeste Israëli's willen er niet van horen. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Een Israëlische arts houdt vol dat de regering de mondkapjesplicht voortijdig heeft beëindigd. Dat terwijl de pandemie niet voorbij is in de Joodse staat.

Premier Naftali Bennett en zijn regering beëindigden vlak voor de Pesach-vakantie officieel de mondkapjesplicht en de meeste andere coronamaatregelen. Vorige week kwamen zij ook bijeen om te praten over het stoppen met testen van reizigers die het land binnenkomen via de luchthaven Ben Gurion.

Volgens prof. Yehuda Adler, een expert in cardiologie, interne geneeskunde en het coronavirus, waren dit populistische beslissingen van de kant van Bennett en zijn ministers.

“Wat is er leuker dan zonder mondkapje naar een feestdag te komen?”, vroeg prof. Adler zich af in een interview met nieuwssite Ynet. “Ik denk dat de regering te snel heeft gehandeld … om het publiek te behagen.”

De professor merkte op dat Israël nog steeds honderden mensen heeft die in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen met COVID-19. “Onze situatie is niet goed,” benadrukte hij. “Ik zeg jullie, mensen, wees voorzichtig. Ik stel voor, ondanks het regeringsbesluit, en ook al is het niet populair, om binnen mondkapjes te blijven dragen.”

Zeggen dat de mondkapjesplicht niet meer populair is, is waarschijnlijk een understatement. De meeste Israëli’s zien het coronavirus nu als iets uit en ver verleden. Het is gebeurd, voorbij en het land gaat verder. Het zal moeilijk zijn om een significant aantal mensen terug te laten keren naar de beperkingen van de afgelopen twee jaar, en geen enkele politicus zal degene willen zijn die die weg inslaat.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox