Israëlische artsen: Covid-vaccin in vaccinatieprogramma

Er zijn aanwijzingen dat we eindelijk het einde van de Covid-19-crisis naderen. Maar er zijn ook aanwij­zingen dat het Covid-19-vaccin, dat in veel kringen contro­ver­sieel is, zal blijven bestaan, misschien wel voor altijd.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: corona

Sommige van Israëls topartsen bevelen aan dat zodra de pandemie voorbij is, het Covid-19 vaccin moet worden toegevoegd aan het reguliere vaccinatie­programma tegen mazelen, bof en polio, dat wordt aange­boden aan kinderen tussen geboorte en de leeftijd van vijf jaar.

Prof. Nadav Davidovitch, hoofd van de Israëlische artsenbond en adviseur van de regering inzake de corona­crisis, zei dat dit de logische weg verder is, gezien hoe besmettelijk de Omikron-variant bij jonge kinderen bleek te zijn.

‘Mijn voorspelling is dat wanneer de ziekte endemisch is, we Covid-vaccins zullen hebben als onderdeel van een regulier inentingsprogramma zoals MMR, zodat kinderen die geboren worden de vaccinatie volgens schema zullen krijgen, samen met andere vaccins,’ vertelde Davidovitch vorige week aan verslaggevers.

Israel Today sprak vorig jaar met prof. Davidovitch, en we waren verrast door zijn aanbevelingen over hoe regeringen de pandemie zouden moeten aanpakken. Hij adviseert te streven naar groeps­immuniteit, door ouderen en risico­groepen te beschermen met vaccinatie, en anderen immuniteit te laten bereiken door een besmetting. Lees het interview hier: Israëlische weten­schappers bekriti­seren corona­beleid

Israël schaft verplichte Covid-quarantaine op scholen af
In Israël zullen leerlingen niet langer worden geïsoleerd als zij in contact zijn geweest met een bevestigde corona­patiënt, nu steeds meer besmet­tingen veroor­zaakt door de Omikron-variant het onderwijs­systeem van het land verlam­men. Dit besluit werd zwaar bekritiseerd.

De Israëlische premier Naftali Bennett verklaarde, dat elk kind om de veertien dagen moet worden getest met testkits voor thuis­gebruik, die door de Staat worden verstrekt om voor de leerlingen een hoognodig continu leerproces mogelijk te maken.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox