Israël heft mondkapjesplicht op

Voor veel Israëli’s is het opheffen van de mondkapjesplicht het teken dat de coronacrisis eindelijk achter hen ligt

Door Redactie Israel Today |
Israëlische kinderen hoeven geen mondkapjes meer op na het opheffen van de mondkapjesplicht. Foto: Yossi Aloni/Flash90

Door het coronavirus is er de laatste twee jaar veel in ons leven veranderd. Sommige veranderingen zijn misschien wel blijvend. Maar, tot grote vreugde van de meeste Israëli’s, heeft Israël dit weekend officieel de mondkapjesplicht opgeheven. Het was tot nu toe namelijk nog steeds verplicht om in het openbaar en zelfs in gesloten ruimtes mondkapjes te dragen.

Deze beslissing komt overeen met een aanzienlijke daling van de coronabesmettingen en, nog belangrijker, met het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis is opgenomen en aan het virus overlijdt.

Geen mondkapje te bekennen als premier Naftali Bennett en andere regeringsfunctionarissen zaterdag de laatste dag van Pesach vieren. Foto: Flash90

De mondkapjes moeten echter nog steeds worden gedragen op plaatsen met een “hoog besmettingsrisico”. Denk hierbij aan ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar ook tijdens internationale vluchten. Veel Israëli’s zien het opheffen van de mondkapjesplicht als het ware teken dat de coronacrisis eindelijk achter hen ligt.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox