In 2021 kampten bijna 1 miljoen Israëli’s met voedselonzekerheid

De studie verwees naar het jaar 2021, het hoogtepunt van de coronapandemie, toen duizenden Israëli’s werkloos werden.

Door | | Onderwerpen: economie, armoede
Met de snel stijgende kosten van levensonderhoud wordt voedselonzekerheid een reëel probleem voor veel mensen in Israël. Foto: Yosef Mizrahi/TPS

Bijna een miljoen Israëli’s hadden in 2021 te maken met voedselonzekerheid, volgens een onderzoek dat dinsdag werd vrijgegeven door het Nationaal Verzekeringsinstituut.

Voedselonzekerheid betekent dat men geen toegang heeft tot voldoende voedsel van voldoende kwaliteit om in zijn elementaire voedingsbehoeften te voorzien.

Het instituut stelde vast dat 16,2% van de Israëlische gezinnen en 21,1% van de kinderen niet genoeg te eten hebben. Uit de studie bleek ook dat 8,5% van de gezinnen met kinderen die met voedselonzekerheid werden geconfronteerd, ernstig werden getroffen, wat betekent dat hun leven of bestaansmiddelen in gevaar waren.

De Arabische sector werd het meest getroffen met een percentage van 42,4%, bijna driemaal dat van de bevolking als geheel, terwijl ook 12% van de mensen in de pensioengerechtigde leeftijd het risico van voedselonzekerheid liep.

Het rapport benadrukt dat de studie betrekking had op 2021, het hoogtepunt van de coronapandemie, toen duizenden Israëli’s werkloos werden of met onbetaald verlof gingen. In het verslag wordt er echter ook op gewezen dat de inflatie en de kosten van levensonderhoud sindsdien zijn gestegen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox