Huis Messiasbelijdende predikant geraakt door raket

Een vanuit Gaza gelanceerde raket sloeg zondag­ochtend om 6 uur rechtstreeks in op het dak van het huis van de predikant Montenegro in Be’er Sheva. Op wonderbaarlijke wijze bleven zij gespaard. Israel Today sprak met zijn vrouw.

Door David Lazarus |

Afbeelding: Hamas-raketten worden afgevuurd in de richting van Israël. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

‘Om 3 uur ’s nachts hoorden we de alarmen afgaan, en ik zei tegen mijn man dat we beter in de schuil­kelder konden gaan slapen. Godzijdank sliepen we in de schuilkelder toen de raket insloeg. Niemand raakte gewond,’ vertelde Kyla.

‘Een oorverdovende knal wekte ons om 6 uur ’s ochtends, maar ik kon niet geloven dat het ons huis was dat was geraakt. Ik opende de zware metalen deur van de schuilkelder en hoorde het geluid van water dat het huis binnen­stroomde en zag een soort rivier die de vloeren overspoelde’, vertelde Kyla. ‘De raket moet de zonne­boiler op het dak hebben geraakt, en als gevolg van al het water heeft de explosie geen brand veroorzaakt. En daardoor is de raket op het dak, en niet in het huis geëxplo­deerd, want anders zou het hele huis op ons zou hebben kunnen neerstorten.’

Kayla en haar man geloven dat dit een wonder was. Ook het feit dat ze besloten om in de schuil­kelder te gaan slapen. ‘Ik heb vorige week nog een maag­operatie ondergaan, en het is best zwaar voor mij om op te staan en naar de schuilkelder te rennen, elke keer als het luchtalarm weer af gaat. Godzijdank sliepen we in de schuilkelder toen de raket insloeg’, zei ze.

Schade aan het huis van de familie Montenegro

De politie en de hulpdiensten arriveerden binnen enkele minuten en stelden tot hun verbazing vast, dat de raketinslag een voltreffer was op het huis, en dat er toch niemand gewond was geraakt. Zelfs het huis liep slechts minimale schade op.

De familie Montenegro emigreerde in 2003 vanuit Argentinië naar Israël. ‘We gingen niet van harte naar Israël na de oorlog met Irak en de Scud-raketten die in de stadscentra vielen,’ vervolgde Kyla. ‘Maar nadat een van onze kinderen bijna stierf aan een kritieke ziekte en daarna herstelde, wisten we dat we aliyah moesten maken (immigreren naar Israël)’, zei ze.

De Messiaanse gemeente die zij leiden in de stad Be’er Sheva, in de Negev, bestaat uit Spaans sprekende Joodse immigranten. ‘Als gevolg van de Covid-pandemie hebben we onze vergaderzaal moeten sluiten en alle spullen naar onze veranda moeten verplaatsen. Dus nu hebben we geen huis om in te wonen, en ook geen ontmoetingsplaats voor onze gemeente meer,’ legde Kyla uit.

We vroegen aan de familie wat Israël nog meer zou moeten doen om haar inwoners te bescher­men, vooral degenen die in het zuiden van het land wonen, wat het belang­rijkste doelwit van de korte-afstands­raketten van Hamas vormt. ‘Ik weet het niet. De situatie is complex. Onze dochter begint binnen­kort met haar dienst­plicht in de IDF. In de tussen­tijd geloven we wat er in de Bijbel staat, namelijk dat er geen vrede zal zijn totdat de Messias terug komt. Dus wachten we af en bidden we voor Vrede,’ zei Kyla.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.