LedenHeeft Jezus net de liberalen gewaarschuwd?

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Bijbel, Jezus
Ruïnes van de oude synagoge van Chorazin bij Jezus' geboorteplaats Kapernaüm. Foto: Wikicommons

“Wat ik u in de duisternis zeg, spreekt in het licht; en wat in uw oren gefluisterd wordt, verkondigt het van de huis-toppen” (Matth. 10:27)

Jezus instrueert zijn discipelen en raadt hen aan om in het openbaar te verkondigen wat hun geleerd is. Hij spoort hen aan vrij en openlijk te spreken over alles wat zij hebben geleerd – wat in direct contrast staat met de Zeloten die hun toevlucht namen tot clandestiene middelen om samen te spannen tegen Rome en haar onderdrukkende maatregelen in het land.

Het warme klimaat in Israël en het geringe aantal regendagen per jaar (gemiddeld niet meer dan vijftig) waren de reden waarom de huizen met platte daken werden gebouwd – in tegenstelling tot de huizen in de noordelijke landen met hun steile daken en zadeldaken die het overvloedige regenwater, sneeuw en ijs afvoeren. De platte daken in Israël waren geplaveid met stenen of met een mengsel van aarde en stenen, die elk jaar moesten worden gerepareerd of vervangen. Als ze verwaarloosd werden, groeide er onkruid, waardoor scheuren en gaten ontstonden.

Daken werden gebruikt...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie