Een trektocht in de woestijn: op zoek naar de berg van God

Ga met ons mee op een spannende 7-daagse trektocht door de Bijbelse wildernis naar de berg Karkom, die volgens deskundigen de berg is waar Mozes de Tien Geboden ontving.

Door Redactie Israel Today |

“Vervolgens schreef Mozes al de woorden van de HEERE op. Hij stond ‘s morgens vroeg op en bouwde onder aan de berg een altaar en richtte twaalf gedenkstenen op voor de twaalf stammen van Israël.” (Exodus 24:4)

Deze beschrijving in Exodus 24:4 komt overeen met een aanblik die je met eigen ogen kunt zien aan de voet van de berg Karkom. Deze berg ligt in het zuiden van Israël, in een afgesloten gebied van de Negev-woestijn. Bezoekers mogen er slechts drie keer per jaar komen, namelijk op de Joodse feestdagen Pesach, Soekkot en Chanoeka. Vanwege het hete zomerklimaat is onze 7-daagse woestijntocht alleen mogelijk tijdens Chanoeka.

De berg Karkom is een van Israëls meest mysterieuze archeologische vindplaatsen met duizenden rotstekeningen. Het wordt beschouwd als een heilige plaats, waar mensen al duizenden jaren pelgrimstochten maken. Op de berg zijn rotsplaten te zien die doen denken aan de Tien Geboden.

In de jaren ’70 documenteerde de Israëlische archeoloog professor Emmanuel Anati er rotstekeningen en antropomorfe rotssculpturen. Rond de berg bevinden zich 1.300 archeologische vindplaatsen en ongeveer 44.000 oude rotstekeningen, de meeste hiervan zijn op de berg te vinden. De wetenschapper concludeerde dat de berg Karkom de plaats is van de Bijbelse berg Sinaï.

Onze woestijn-trektocht naar deze bijzondere berg biedt een unieke gelegenheid om Israël op een nieuwe en andere manier te leren kennen – ver van de gebruikelijke toeristische trekpleisters. Het is een reis voor diegenen die iets compleet nieuws willen ervaren, hun internet willen uitzetten, rust willen inschakelen en in contact willen komen met de God van Israël. Het aantal deelnemers is beperkt; fysieke fitheid is een vereiste. Deelnemers worden alleen geaccepteerd na een telefoongesprek.

De reis vindt plaats van 15 tot 22 december 2022.
De prijs is 1.699 euro per persoon, exclusief vluchten.

KLIK HIER OM NU TE BOEKEN

U kunt ook bellen naar: +49-3765-719851

Of stuur een e-mail naar: info@israelreise.de

 

Blijf op de hoogte:

Een woestijnreis op de Israëlische nationale wandelroute is ook gepland voor januari 2023; evenals een Israëlische woestijnreis op de Wierookweg in maart 2023. Meer informatie volgt!

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox