Bennett tot mediatop: ‘Israël en christenen zijn één!’

De Israëlische premier Naftali Bennett sprak donderdag samen met andere Israëlische leiders de 5e jaarlijkse Christian Media Summit toe, die als titel had ‘“Abraham Akkoorden en Abrahamitische Religies: Partners in Vrede’. Hij verklaarde dat christenen en de Joodse Staat meer dan ooit tevoren verenigd zijn.

Door Redactie Israel Today |

‘Vandaag meer dan ooit, staan christenen verenigd met Israël, vandaag meer dan ooit, staat Israël verenigd met christenen,’ zei Bennett in een opgenomen toespraak.
Hij sprak ook over Iran, dat aanzet aan tot terreur die Israël en andere landen bedreig. ‘Terwijl de wereld vecht tegen deze onzichtbare vijand’, zei hij, verwijzend naar Covid-19, ‘vechten wij in Israël ook tegen een zeer zichtbare vijand – de radicale militante islam die het Midden-Oosten overspoelt.’
‘De terreur die in Teheran begint, wil Israël vernietigen, de wereld overheersen en naar een donkere afgrond drijven,’ vervolgde hij.

Het evenement werd georganiseerd door de Govern­ment Press Office en vond dit jaar online plaats omdat de aanhou­dende reis­beper­kingen velen verhinderen Israël te bezoeken. Het thema van de top was de Abraham Akkoorden.

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zei tegen de deelnemers: ‘Miljoenen christenen staan trots schouder aan schouder met ons in de strijd tegen de golf van anti­semitisme die we in deze tijd zien, waar die ook de kop opsteekt. Dank u dat u ons verhaal vertelt. Dank u dat u naar ons verhaal luistert. Dank u dat u deel uitmaakt van ons verhaal.’

Lapid benadrukte ook dat christenen en christelijke media een grote rol te spelen hebben bij het verder bevorderen van de Abraham Akkoorden.

President Isa’ak Herzog van Israël zei dat hij en alle andere Israëli’s weten dat zij op de christenen kunnen rekenen ‘om onze partners te zijn in de inspanning om de leugens tegen te gaan en de waarheid over Israël te verspreiden, en ook om onze partners te zijn in het bevorderen van de geest van vrede van de Abraham Akkoorden’.

Het evenement werd ook toegesproken door oud-premier Benjamin Netanyahu, die zich toespitste op zijn aandeel in het tot stand brengen van de Abraham Akkoorden en hoe dit de inspanningen om een Palestijnse Staat te stichten in de plaats van Israël op een zijspoor had gezet.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox