Amerikaanse familie veroorzaakt paniek op luchthaven Ben Gurion

Met de drukte op de luchthaven en Israëli’s op hun hoede na recente terreuraanslagen, ontstond er al snel paniek.

Door Redactie Israel Today |
De niet-ontplofte granaat die een Amerikaanse familie probeerde mee te nemen van de luchthaven Ben Gurion. Foto: Israel Airports Authority

Afgelopen donderdag brak er een enorme chaos uit in de overvolle vertrekhal van de internationale luchthaven Ben Gurion buiten Tel Aviv. Dit nadat een Amerikaans gezin iets bij zich droegen wat verdacht veel op een bom leek.

De Amerikanen, die blijkbaar toeristen waren en geen Israëlische burgers, hadden tijdens hun verblijf in Israël de Golan Hoogvlakte bezocht. Daar hadden zij een niet-ontplofte artilleriegranaat gevonden, of althans een deel daarvan. Dergelijke vondsten zijn niet ongewoon op de Golan, waar zowel in 1967 als in 1973 hevige gevechten plaatsvonden tussen Israëlische en Syrische strijdkrachten.

De familie besloot de granaat mee terug te nemen als souvenir. Naar verluidt hebben zij niet geprobeerd hun souvenir te verbergen en hebben zij dit tijdens de routinecontrole van de bagage aan de inspecteurs laten zien. Omdat het om niet-ontplofte munitie ging, besloten de veiligheidsbeambten de vertrekhal te ontruimen.

En toen viel alles in duigen.

De luchthaven Ben Gurion is de laatste tijd overvol. Dat komt omdat Israëli’s, na twee jaar niet hebben kunnen reizen, de luchthaven overspoelen. Israëli’s staan ook op scherp na een reeks dodelijke terroristische aanslagen in de afgelopen weken.

Toen de beveiliging aankondigde dat de hal onmiddellijk moest worden geëvacueerd, ontstond er paniek, zoals te zien is in dit videofragment.

Tijdens de stormloop raakte ten minste één man gewond. Hij probeerde te ontsnappen door bovenop de bagageband te rennen. Hij werd in matige toestand overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox