Aanval met mes verijdeld bij Gush Etzion

De aanhoudende Coronacrisis lijkt sommige vijanden van Israël er niet van te weerhouden Israëli’s te doden. Dankzij de waak­zaam­heid van Israëlische soldaten werd eerder deze zondag een aanval met messen verijdeld bij het kruispunt Gush Etzion.

Door Redactie Israel Today |

Een Arabische terrorist naderde een groep soldaten die een busstation beveiligen bij de grensovergang Gush Etzion, een plaats waar veel terreuraanslagen zijn gepleegd. Hij was bewapend met drie aan een stok gebonden messen en begon naar de soldaten toe te rennen. Deze merkten hem op tijd op en openden het vuur op hem. De terrorist werd gedood door de schoten.

Drie aan elkaar gebonden messen. (Foto: IDF).

De soldaat die de terrorist kon uitschakelen, vertelde: ‘Ik stond bij het kruispunt Gush Etzion om de burgers te beschermen die daar waren. Ik zag een verdachte op straat lopen die zich snel naar mij toe bewoog en naar de burgers die daar waren, ik ontdekte dat hij een mes had getrokken, ik schoot en neutraliseerde de terrorist’.

‘Ik ben hier sinds ongeveer een maand met de kameraden van mijn bataljon op operationele inzet. Wij blijven voortdurend waakzaam om gevallen als deze te voorkomen. Wij zullen de bewoners van Gush Etzion blijven beschermen en ons thuis beschermen.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.