₪ 5 munt eert Corona-helden; zorg over Delta-variant

Israël eert de medische professionals die tegen de Corona-pandemie streden als helden met een speciale munt.
De regering overweegt de Corona-beperkingen weer in te stellen als de verspreiding van Delta-variant niet snel afneemt.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: Israël’s medische professionals streden in de frontlinie en waren echte helden tijdens de Corona-crisis. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

De Bank van Israël gaat een speciale editie munt van 5 shekel uitgeven, ontworpen om de onvermoeibare inspanningen van Israëlische medische professionals in de strijd tegen de COVID-19 pandemie te gedenken.

Op de munt staat de afbeelding van een arts met een mondkapje op, die de handen van een Israëlische burger vasthoudt, met daarbij de woorden ‘Met dankbaarheid’ in het Hebreeuws, Arabisch en Engels. Van de munt worden enkele miljoenen exemplaren in omloop gebracht.

Vrees voor een vierde golf
Ondertussen blijft Israël bezorgd over de mogelijkheid van een vierde golf van Corona-infecties, nu het dagelijkse aantal geïnfecteerden met de Delta-variant tot enkele honderden toeneemt.

In de afgelopen week zijn in Israël dagelijks ongeveer 300 nieuwe besmettingen met Covid-19 geregistreerd. Ambtenaren waarschuwen dat, indien niet snel maat­regelen worden genomen, het aantal nieuwe dagelijkse infecties binnen twee weken boven de 1000 zou kunnen komen te liggen.

Tegelijkertijd is het aantal Israëli’s dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met COVID-19 niet dramatisch gestegen, hetgeen suggereert dat het vaccin Israël helpt om de Delta-variant effectief aan te pakken.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.