× Mis geen enkele update en volg @IsraelTodayNL op Twitter
Vrijdag 22 Augustus 2014 | 26 Av, 5774 | 09:42:08 Jeruzalem GMT+02:00

Israel Today

Artikelen

Geen Joodse binding

Dinsdag, 8 November 2011 14:40

In de week voor Rosh HaShana, het Joodse Nieuwjaar, was er een gebedsbijeenkomst van Joden op het Tempelplein in Jeruzalem. Een groep van ongeveer dertig mannen verzamelde zich daar om te bidden, waarop de moslimbewakers de hulp inriepen van de Israëlische politie en de 76-jarige Joseph HaCohen werd gearresteerd. Het is Joden namelijk verboden om op het Tempelplein te bidden.


Als moslimbewakers zien dat er Joodse toeristen staan te bidden, wordt dat direct gemeld aan de politie. Vanuit een Bijbelse en Joodse visie is dit onbestaanbaar, maar niet vanuit de visie van de Palestijnen die Jeruzalem voor zichzelf opeisen en de Joodse historie van Jeruzalem ontkennen of vervalsen.


In de Palestijnse media wordt de Joodse geschiedenis keer op keer verloochend. ‘De zionisten moeten begrijpen dat ze geen recht hebben op Palestina of Jeruzalem’, schreef een Palestijnse commentator in het dagblad Al-Hayat Al-Jadida. ‘De Joodse beweringen over hun tweeduizendjarige geschiedenis zijn verzinsels en geschiedvervalsingen!’


Op 11 augustus zond de officiële omroep van de Palestijnse Autoriteit een documentaire uit over de Joodse Klaagmuur. ‘Onze Palestijnse historische banden met Jeruzalem zijn dieper dan die van de Joden, die toch al vervalst zijn’, meldde het begeleidende commentaar. ‘Vanaf ons balkon zien we het heiligdom van de islam die de horizon van Jeruzalem bepaalt, en intussen wordt onze stad door de Joden “vervuild” bij de Klaagmuur, de plaats waar ooit Arabische huizen stonden. Zodra de Israëli’s uit Jeruzalem zijn vertrokken, zullen wij de stad herstellen. Er zullen slechts wat verbleekte letters aan de Joden herinneren in het boek van de geschiedenis van onze heilige stad.’


In zijn toespraak voor de voltallige ledenvergadering van de Verenigde Naties waarschuwde de Palestijnse leider Abbas tegen een Palestijnse erkenning van Israël als ‘Joodse staat’: ‘Dat zou een bedreiging betekenen voor de toekomst van anderhalf miljoen Palestijnse christenen en moslims in Israël. Palestina is het land van Mohammed en Jezus.’ Hij sprak met geen woord over de Joodse binding met het land.


Om het Westen gunstig te stemmen verwijzen Palestijnse leiders altijd eerst naar de Arabische christenen. Maar inmiddels is het aantal Arabische christenen geslonken tot hooguit drie procent van de totale Palestijnse bevolking, inclusief de Arabieren die in Israël wonen.


Volgens de Palestijnen hebben de Joden ook geen historische of politieke binding met het heilige land, dit in tegenstelling tot de volgelingen van Mohammed en Jezus, dus moslims en christenen. Als een Palestijnse leider over Jeruzalem spreekt, zoals Abbas dat deed voor de VN-vergadering, wordt alleen gesproken over de heilige plaatsen voor christenen en moslims, maar komen de Joodse wortels niet ter sprake.


Door de politieke druk op Israël om biddende Joden op het Tempelplein te arresteren, wordt de Israëlische overheid indirect gedwongen om mee te werken aan de Palestijnse geschiedvervalsing. Dat de Joodse staat Joodse bidders op het historische plein van de Tempel van Salomon moet arresteren, is vernederend en beschamend voor ieder die de Tora en de Bijbel respecteert.

 


Trefwoorden:

Meer Artikelen »

1

Rabbijn Ronskey: ‘Ik wil graag weten met wie ik de oorlog in ga.’JULI 2014 Magazine
Avichai Ronskey, voormalig opperrabbijn van het Israëlische leger, heeft op …
Zet Israël terroristen aan tot ontvoeringen?JULI 2014 Magazine
De kidnapping van de drie jeshivastudenten Eyal Yifrach (19), Gilad …
Heeft de paus de vrede bevorderd?JULI 2014 Magazine
Paus Franciscus had met zijn recente bezoek aan het heilige …

2

Vier Syriërs in één kamerJULI 2014 Magazine
Aviel SCHNEIDER‘De hel is losgebroken in Syrië’, zegt de 24 …
Wie vernietigt de archeologische bewijzen?APRIL 2014 Magazine
Door Ludwig SchneiderJeruzalem is een van de steden waar in …
Waar Joden niet mogen biddenAPRIL 2014 Magazine
Door Tommy MüllerTerwijl antisemitisme ook in onze moderne, verlichte wereld …

3

Afkomst niet gelijk aan racismeAPRIL 2014 Magazine
Door Zvi SadanTelkens weer wordt beweerd dat de huidige Joden …
Israëlische jihadstrijders trekken naar SyriëAPRIL 2014 Magazine
Door Elizabeth BladeVroeger kwamen de terroristen vanuit Syrië naar Israël. …
Perzische prins vraagt om hulpAPRIL 2014 Magazine
‘Het Israëlische en Iraanse volk hebben iets met elkaar gemeen. …

4

Israëls dilemma: Amerika of RuslandAPRIL 2014 Magazine
Door Ryan JonesIsraël bevindt zich weer eens in een eigenaardige …
PA verzoent zich met Hamas en laat Israël links liggenAPRIL 2014 Magazine
Door Ryan JonesHet is niet verwonderlijk dat in de laatste …
Netafim exporteert niet alleen waterslangen en computerprogramma’s. Grote interesse gaat vooral uit naar de vakkennis – ook in de Arabische buurlanden.
Druppel voor druppel op naar vredeFEBRUARI 2014 Magazine
Middenin de Negev-woestijn groeien vruchten, groenten en bloemen. Ondanks dat …